I en verden som den vi lever i i dag er det godt og rømme inn i en litt annen tid av og til. Ved for eksempel og se gamle filmer, anskaffe oss noe skikkelig gammelt, antikt, eller snakke med de gamle. Alt var så mye bedre før sier de ofte.

Alt var på en måte alt oppfunnet i den tid, rundt midten av 1900-tallet. La en tanke komme;  Hva hvis verden var fornøyd, og det stoppet der, med det som var…

 Bilen var der, hvorfor måtte den lære seg og gå fortere.

Vi hadde bensinstasjoner med det vi faktisk trengte til bilen, hvorfor måtte de endre seg til doninger med mer enn det bilen trenger.

Under krigen fantes det noe som het enigma-maskiner. De kunne lagre info. Trengte vi så datamaskinen? Vi hadde og skrivemaskin som gjorde sitt formål, trengte vi den elektriske?

 

Motorsykkelen var flott den, og sveisen på han som eide den. Trengte vi racersykkelen? Og sveisen, trengte den endres?

Den minimalsitiske stue, der ett lite bilde gjerne kunne være en stor veggs eneste pryd, og tv`en var så liten at den knapt vistes i kroken. Trengte vi flatskjerm, hengende på veggen som et tungt gloriebilde fra barocktiden?

Vi hadde fly som putret og slet over atlanteren og hjem igjen, tok oss til våre kjære. Det tok tid og de tok ikke med så mange, men vi kom frem, posten også. Trengte vi Jetflyet, med 2 etg. og buisinessclass?

Våre fordums helter John Wayne og Humprey Bogart, gjorde det glatte lag på tv og kinolerret. De var store heltert i sine sjangere, og myten om de lever ennå. Alle må jo dø, det er klart, men trengte vi Supermann og Neo, når disse ryddet opp?

 

Hele verdens Marilyn Monroe, selve begrepet på det glamorøse 50-tallet, med hennes skjønnhet, mystikk og sårbarhet var hun komplett i våre øyne. Trengte vi Lara Croft og Pamela Anderson?

Jeg vet at utviklingen ikke kan hemmes, men møter vi oss selv i døren til slutt? Hvorfor higer vi stadig etter det nyest og siste,når det vi alt hadde funket perfekt?

Hva om verden hadde stoppet da alt var oppfunnet og vi seilte videre slik til evigheten, hadde verden vært et bedre sted i dag eller hadde vi gått i stampe? Vi hadde i så fall ikke visst om noe annet. Vi hadde levd med det som var.

Var det bedre før i gamledager?

Jeg undrer…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende