Jeg er imot pels!
Jeg har ikke alltid tenkt over det. Jeg tenkte ikke på det når jeg var yngre og så 80 tallets “Dynastiet” med Alexis som spradet rundt i sin over oversmikende “munn-som-glinset-uansett-hvor-mye-hun-kysset” og hennes digre pelser uansett hvilket vær eller anledning det var. Jeg tenkte ikke på at det var merkelig da.

Jeg tenkte ikke på det da jeg var litt eldre og min venninne skaffet seg en ulvepels som hun med all rett bar kalde vinterdager i nord.
Ulv:

(I Norge finnes Gråulven. I USA lever Rødulven, mens Cannada huser den Kanadiske ulv (selvsagt). Den mest sjeldne finnes faktisk i Afrika, den Etiopiske ulv. Både den røde og den etiopiske har kjente underarter. )
Jeg tenkte ikke på det da jeg entret østlandet enda litt senere og møtte “Fru Vestkant” og hjalp henne med den største selvfølgelighet og henge tunge pelskåper opp og deres kraver og hatter…som ofte OG var pels.
Jeg tenkte ikke på mange år….
Jeg har aldri hatt pels. Jeg har hatt skinnsko.
Jeg har aldri hatt skinnbelte. Jeg har hatt skinnpengebok.
Jeg har aldri hatt skinn eller pelshårstrikk. Jeg har hatt skinnarmlenke.
Jeg har aldri hatt møbler av skinn.
Jeg begynte en dag å snu meg rundt. Jeg ble kvalm. Jeg begynte følge litt med. Jeg ble kvalm. Jeg begynte Å SE…
Verden er komplisert i all sin herlighet. Den er mest herlig med alt inntakt.
Sølvrev inntakt:

 

 

 

Sølvrev (ikke inntakt); en svært ettertraktet og populær pels:

(beklager størrelsen, men maskinen forminsket i overføringen. Bildene er fra Givenchy – catwalk)
Når dyrearter trues på grunn av menneskets grådighet til skjønnhet og velstand har verden feilet grosalt.
Fjellrev i vinterpels:

Rødrev:

Blårev unge:

(Reven blir kalt  rødrev, korsrev, og sølvrev. Den deles enkelt inn i de farger den har. Sølvreven er ofte oppdrettsdyr pga dens sjeldne farger og pels. )

I de gamle dager da folk levde av det jorden kunne tilby, har jeg ingen problemer med og forstå og se at dyr måtte bøte med livet slik at mennesket kunne leve. De spiste og brukte ALT på dyret. Ingenting ble kastet. Kjøttet ble spist, organene ble spist, tarmene ble spist av deres hunder eller brukt de og, og huden ble brukt til plagg og tepper. Til og med bena tjente sin misjon. Det var en nødvendighet for og overleve. Slik VAR naturens gang.
Når det opprettes digre minkfarmer og revefarmer med det ene formål, nemlig fø de opp og drepe de KUN for pelsens skyld. DA er det IKKE naturens gang! Det er det så absolutt ikke! Deres beste og eneste argument for disse dyrenes ve og vel er at når de blir drept dør de fort og uten pinsel.

 

 

 

Minkfarm:

(bildet er fra dyrebeskyttelsen.no)
Men de lever ikke, de bare eksisterer. Eksiterer for våre grådige og svært UNØDVENDIGE behov.
Mink mor med barnet sitt i munnen:

Mink etter flåing:

De tramper på sine silkepoter i bur som er alt for små og som ødelegger bena deres. De skades i sitt sinn, det sinn som bør få vandre fritt og få utfolde sin oppgave på denne jorden. Deres oppgave her på jorden er IKKE og ende opp surret rundt halsen på mennesket.
I denne tid da kunststoffer gjør susen i de hardeste vinterkulder, da det ikke finnes begrensninger for hva vi kan skape av materialer til sko, jakker, luer og vanter velger noen allikevel og kjøpe pels. Pels fra et dyr som kun har levd for og bli et plagg. Fordi det er luksus. Fordi det er sjeldent. Fordi det er tegn på status og klasse, og det er en trend.
Jeg kan ikke forstå denne trenden! Jeg vil ikke forstå denne trenden! Jeg avskyr denne trenden!
Den hvite tiger:

(Som så vidt jeg vet nå er fredet pga dens utrydningstrussel. Et fantastisk dyr!)
Eier ikke mennesket vett og SAMVITTIGHET? Er det bare vi mennesker som har enerett på denne planeten? Skal vi gjøre vårt inderligste til langt inn i evigheten og ødelegge de arter vi har?

 

 

 

Elefanten:

(Som må bøte med livet for at mennesket skal få sitt dyrebare elfenben.)
  
(Det er ulovlig og drepe elefanter. Dette dyret er en av de som føder sjeldnest på denne planeten og går lengst drektig, hele 22 mnd. Den føder kun èn elefant i snitt pr 4.-9. år., i Asia 3.-4. år. Et stort, mektig og fabelaktig dyr.)
Det må poengteres at det så absolutt ikke bare er pelsindustrien som truer våre dyrevenner!
Det er mest holdninger….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende