Øyen heter Korfu. Byen heter Agios Gordis, men på lokalspråk sa de ofte Agios Gordios. Byen er bitteliten, med ei gatestripe som huser all aktivitet. Personlig synes jeg byen var for liten. Jeg hadde orientert meg om hele byen på èn gåtur, men jeg må fortelle at gjenbesøksraten ligger på 60% og det merker du når du er der. De fleste kommer igjen, igjen, igjen og igjen. Det er et svært rolig sted, der lokalbefolkning er de som driver restauranter, hoteller og kafeèr. Klokken 01.00 var gaten tømt og stedet gikk til sengs, så dette er ikke for de som vil ha liv og action, men de som vil ha ro, varme og gresk atmosfære.
For liv og røre anbelfaler jeg Zachyntos.
Øya Korfu er meget frodig. Det er den grønneste av alle de greske øyer. Den er ikke veldig stor, og den er veldig kuppert. Har flere fantastiske topper du får fantasitske utsikter ifra.
I dag legger jeg kun ut feriemotiver, en skikkelig reise i hva vi gjorde de 14 dager vi var der. Nemlig sol, sol, SOL, bading og så litt sol igjen…og deilig mat.
Senere skal jeg legge ut litt utsiktsbilder og noen bilder fra øyas eldgamle og mytsisk fabelaktige olivenlunder med trær som ser ut som de er tatt ut fra Ringenes Herre filmene.
Her er strandstripen tatt på trøbåttur.

Havet utenfor de joniske øyer, the Ionian Sea, blir igjen og igjen kåret til EU`s reneste badevann. Det er krystallklart og sand overalt.

Byens største hotell var bygd inni fjellet. Den høye knausen til høyre i bildet er det første du ser nå du kommer hit. Den er veldig høy og veldig spiss fra strandsiden. Fra havet kommer ikke denne fasongen frem.

Denne knausen ser du fra stranden. Dit dro dykkerne. Jeg dykker ikke, men vi dro ut med trøbåt. Bilder fra denne skal jeg og vise senere.

Stranden var meget pen, men bølgene kunne slå høye inn fra Middelhavet og til tider var de for høye og for farlige.
Ja, dette er meg. Og bølgen var ikke av de strøste vi opplevde, men 2 dager opplevde vi rødt flagg og da stod jeg ikke der jeg gjør her.

Rolig vann hadde vi og mye av, og her er jeg og snupsen og nyter saltvannet.

Barna ville ikke være så mye på stranden som vi voksen, men på stranden var det SAND og den måtte vi benytte oss av. Vanskelig og se, men jeg lagde en giga bilbane til de minste. Ja, så stor at alle andre barn på stranden og ville benytte den.

Hva skal man med bilbane uten parkeringhus.

Tid til litt filosofering var det og.

Disse bølgene ser ikke så værst ut, men det var skummelt for de minste og veldig morro for oss voksne.

Det samme huset jeg viste ovenfor ligger helt i enden av stranden inni fjellsiden. Ser egentlig ut som det er ønsket fast fra havet.

Èn runde med strandmasasje ble det og tid til.

Og så fant vi denne krabaten. Den var stor, men hadde den ikke sittet på den sorte søppelposen hadde vi ikke sett den. Barna ble veldig fasinert. Som sagt er øye frodig, noe som og bringer med seg insekter. Her MÅ du ha myggspray, så går det bra. Bier var og et lite problem, men de var ikke ute etter noe annet enn duften fra maten din.

Vårt basseng var lite men nydelig. Pyntet med greske statuer og palmeøy i midten. Du aner den så vidt til høyre i kanten av bildet.

Liten pjokk sluknet i varmen noen dager, og det var lurt og ha med trallen som vi egentlig hadde parkert for lenge siden. (beklager bildet ble litt flatt, men det lot seg ikke gjøre om…)

Meg og min sønn.

Som jeg er veldig glad i :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende