Vaggende veltet jeg meg ut av setet på t-banen. Det var hvertfall det jeg følte jeg gjorde, men egentlig var jeg sprek som en fole. Jeg bare gikk ikke så veldig fort.
Det nærmet seg termin, og de siste dager på jobb. Jeg reiste meg før banen stoppet og stod som jeg alltid står, ved døren slik at når vognen stopper går jeg av med en gang dørene åpnes.
Det var lite folk på vognen, så jeg står og holder meg i stangen mens jeg kaster et raskt blikk på de få andre.
Mannen står på motsatt side, altså ved den motsatte døren fra der jeg stod så jeg hørte ham klart og tydelig så han hadde ikke trengt og høynet stemmen. Sansene mine var jo som to bieantenner og reaksjonensevnen deretter.
Det enorme gliset, og blikket som flakset fra mage til ansikt, ansikt til mage. “Jasså, erru gra…ERRU PÅ TJUKKA…!” Konstant glisende.
Jeg fikk ulveblikk og han kvapp. Erru på tjukka! Hva …. HVA!! Om ikke gliset forsvant med mitt blikk var det long gone da jeg sa med like iskald stemme bare Fantomet kan, ” Tjæften på dæ….”
Døren gikk opp og jeg strenet ut som en svane med ryggsekk foran mens jeg gjentok og gjentok i takt med mine skritt…erru på tjukka…erru på tjukka…erru på tjukka…med sammenbitte tenner og sorte øyne….i sånn ca 0,02 km/t.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende