LIVET! Den sanne gleden. DET er livsglede.
Om jeg hadde husket når jeg ble født hadde jeg ansett det som det gladeste dagen i mitt liv. Uten tvil. Jeg fikk jo livet i gave den dagen. Sånn rent bortsett fra at jeg allerede hadde levd inni mors liv i 9 mnd, men mørket der inne kan jeg styre meg for og huske. Jeg satser på at den dagen jeg så dagens lys var den dagen jeg fikk livet i gave. Livsglede.
Helt til jeg selv ble mor. Bare det og bli gravid, og faktisk mestre det. Bære det frem var som og vandre alene i universet. Jeg følte i mine mest melankolske stunder at jeg var alene om dette fenomen. JEG hadde en baby inni meg. JEG hadde lagd et barn. Et annet menneske. JEG kunne ikke være noe annet enn et studium for verdens forskere i all min unikhet. JEG var selve livet, med evnen til og gi liv. Livsglede.
Når min sønn kom ble det uten sidestykke og tvil den absolutt største opplevelse og beste dagen i mitt liv. Selve livet smilte til meg der fra det inntullede teppet med verdes styggeste skilue tredd ned på det nyfødte hodet. Livsglede.
I skolen der jeg surmulte i de kjedeligste timene, og dagdrømte bort lærerens stemme og fikk intet med meg, fant jeg en enorm trøst, som en håndtak, i og glede meg til friminuttene som er det eneste jeg husker fra de 9 lange årene. Lage lagetimene var min glede. Lese lesetimene min store vrede. Livsglede.
Utfordringene jeg har møtt. Lærdommen jeg har måtte ta til meg og av og til tygge, drøvtygge for somme tider av og til måtte spytte ut igjen. Innse nederlag, utilstrekkelighet. Spise både kameler og rope på elger. Lide skuffelser og ydmykelser. Livsglede.
Menneskene jeg har møtt. Noen i en blaff. Blaff som setter spor, blaff som fordufter, blaff som aldri huskes. Alle er der, innom livet mitt. Noen blir, noen forsvinner, andre kommer til. Noen er ønsket, andre uønsket. Noen bare er der, andre vil være der. Livsglede.
Tårene jeg har felt. I glede som i sorg. Jeg har ennå mange igjen, uansett setting de måtte komme i. Livsglede.
Mitt ekteskap. Min mann. Min ene. Min sjelevenn. Min elsker. Min alt. Livsglede.
Rosen jeg har fått når jeg består, kreerer, skaper, samler, gir, berører, forener, eksisterer og lever. Livsglede.
Minnene jeg har fått. Et helt liv fullt. Det som gjenstår frister til opplevelse. Livsglede.
Sorgen over tap av kjære. Døden. Selv døden, det ultimate tristeste i livet. Kjernen til smerte og savn. Selv det gir meg håp for livet, for det er en del av livet. Livsglede.
Mitt livsverk.
Mitt liv.
Min glede.
Min livsglede.

 

*   *   *
Jeg dedikerer dette innlegg til en person jeg setter stor pris på. For styrke, visdom, vennskap og kjærlighet.
*   *   *

 

 

Mitt bidrag til Mental`s Temakveld uke 15 - Livsglede

Tips oss hvis dette innlegget er upassende