Fra den vakre øya Brac i Adriaterhavet valgte vi en dagstur til spennende Split. Det var perfekte forhold å vandre i smugene denne dagen solen ikke var for intens.

Se min solreise til vakre Supetar på øya Brac her.

Med start ved fergeplassen på Supetar, en travel liten utfartsåre, knipset jeg velvillig det jeg anså som gode motiver.

Bensinstajsonen var jo et aldri så lite studium i seg selv, og stod i sterk kontrast til utsalgsmaskinene vi er vant til hjemmefra. Hvorfor ikke bare ha noen pumper, selge litt olje og det som hører bilen til, spør nå jeg. Se så festlig, med pumper nærmest like høye som huset.

Ferja legger til, og vi venter stand by på at de tilkomne skal forlate båten så vi kan gå ombord.

Et litt stilig bilde av skroget, om jeg skal synse det selv. Ha-ha.

Dagsturen har startet, og vi glir i fra Supetar og vakre Brac. Det lille koselige havneområdet med sine restauranter er et middelhavs skue, og som tatt ut av et maleri med kirkespiret stikkende opp.

I begynnelsen går det sakte.

Men så får vi farten opp. Turen tar knappe 40 minutter.

Innimellom alle de grønne trærne var vårt enorme hotelområde. Deler av hotellene er de som vises i bildet, bak den blå saltvannssklien.

Vel inne på fastlandet befant vi oss brått i en annen verden, og denne enorme mannen virket til å være alles endepunkt. Jeg var ikke i besittelse av en eneste guidebok, men fant det veldig hyggelig og interessant å bare være der. Det var som om oldtiden møtte fremtiden, og jeg midt oppi det.

Ruinene talte sin historie, og jeg lot fantasien løpe. Dette åpenbarte seg bak havnefasaden, og gammlet var bygd inn i nytt, eller omvendt.

Så dukket disse to soldatene opp, og vi så en scene og store høytalere som fortalte oss at dette også var en arnea for litt mere enn gammel historikk, men og en arena for teater som sikkert ble vist etter mørkets frembrudd om ruinenes historie.

Tidsepoken disse kostymene tilhører er jo og en vesentlig indikator på hvilken tid vi befinner oss i.

Hvorfor kan ikke dette bli mote igjen! Menn burde vise sin ben litt oftere.

Lurer på om Rapunsel var i dette tårnet?

Gamle pregede søyler virker nesten heldige der de ennå stod i sin tiltenkte oppgave, nemlig holde alt det andre oppe.

Jeg synes dette var en herlig opplevelse.

Minnene om fordums prakt er ikke så vanskelig å se.

Her kan man ane og se at nytt møter gammelt.

Fantastisk.

Dagen har vært lang og visuelt spennende, og innimellom alle ruiner og annet viklet det seg et hav av trange smug og gater der små butikker florerte av både nymoderne sko og klær, restauranter og alskens utsalg.

Vel ute av labyrinten, møtte finværet oss sent på ettermiddagen, og vi slappet av med is og drikke ved havnen mens vi ventet på ferjen som skulle ta oss tilbake til Brac og Supetar.

Det er mange øyer utenfor Kroatia-kysten, og bare til “vår” øy gikk det ferjer hele 15 ganger i døgnet.

Vi sier farvel til havna i Split for denne gang, vel vitende om at vi ikke har sett den for siste gang.

Da skal vi lære mere om byen og dens historie og vandre i andre gater. Kanskje velge en annen øy, dog vi vet vel og at vi ikke har sett Brac for siste gang.

En nydelig ferie!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende