Vi er endelig ferdig med et ca tre års oppussingsprosjekt hjemme. Det høres kanskje ille ut, men det er egentlig ikke det, bortsett fra de gangene vi har hatt aksjon. Det er mere riktig å si at vi har tatt tre år på og ta det bit for bit, og nå er vi ferdig. Endelig.

Lillingen fikk nytt rom da vi flyttet inn, men hans rom har fått merke skjelvene fra resten av huset og vi har til tider benyttet hans rom (som er det største) til både stue og familiesoverom. Han var gledens glad for å få rommet for seg selv igjen nå, og i helgen pusset, gnikket, vasket og skuret vi rommet til det strålte. Ommøblering både av møbler og bilder måtte til, og han har fått så stor baleplass at han har brukt rommet selv som både stue, kjøkken og lekerom siden.

Det artige da er jo at han selv kom med noen innspill til forandringer han gjerne ville ha, og da var det denne kom. Han pekte på et spesifikt sted på veggen, og brukte store bevegelser som tilsa at bildet måtte være av en viss størrelse.

Han ville ha et bilde av Jesus på korset på veggen, erklærte han.

Her kunne jeg jeg satt foten ned, som den ikke troende jeg er, og nektet ham å ha slikt sprøyt på veggen, men etter litt nøling spurte jeg heller hvorfor han ville ha et bilde av Jesus når han henger på korset på veggen inne på soverommet sitt.

Fordi han tror på Jesus, var svaret jeg fikk. Og fordi Jesus var en veldig snill mann.

Her gikk tankene mine tvert innom religionsundervisningene i skolen, og jeg lurte på om dette er et spørsmål som blir stilt barn i skolene, om de tror eller ikke. Om det skal tros eller ikke. Samtidig vil jeg være åpen for at han skal få finne ut selv, og ta sine egne valg, men jeg kommer ikke til å godta kristen predikering eller noen form for religionstvang. Han skal få møte religioner som en ren belæring, og ikke som noe man må ha.

Han smilte sitt gode smil når han sa dette, og jeg aner at han har plukket opp noe. Vi har snakket om Jesus, og den lille smarte rakkeren har nok merket at dette er et noe flere snakker om.

Og THANK GOD for at det var søndag (som vi selvsagt ikke holder som en hellig hviledag), for da var alle butikker stengt. Om ikke Jesus blir nevnt mer, kommer jeg neppe til å ta det opp igjen, så et bilde av Jesus finner nok ikke veien til gutterommet med det aller første. Jeg vet jo at Batman, StarWars og Transformers egentlig er de kuleste uansett.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende