Nå er ferie og slaraffenliv over, og mye grunnet været trekker man naturlig inn. Selv om høsten ennå er noen uker unna, kan man uten den største fantasi lukte at endringen alt har startet.

Så til bloggen det bærer. Jodda, bloggen min er der den, og mange andre og, men det er likevel det samme som har slått meg siden omleggingen til Wordpress for et halv år siden. Jeg blir trist av forsiden. Den gir meg intet! Og da sammenligner jeg ikke med utseendet på fordums siden, men mulighetene den hadde.

Så i mai sa jeg noe som at nå var det nok til Magne. Jeg sammenlignet våre gjeve nye bloggsider, og alle muligheter vi har der nå mot denne farsotten av en forside vi fikk på kjøpet. Jeg sa noe sånt som at når selv jeg ble lei, burde det virkelig ringe noen bjeller. Jeg virket selv for meg selv der en tid til aldri og kunne gå lei, men selv en Viljen kan bli viljeløs.

Dette fikk jeg i svar i mai:

Jeg lager nå en liste med funksjoner som utviklerne våre skal få se på. Det er forsideelementer som viser


- Mest leste blogg
- Mest leste innlegg
- Bedre variant av mest anbefalte innlegg
- Siste kommenterte innlegg

Flere av disse ligger ikke inne i systemet så de må lages. De avhenger av at vi klarer å telle hvor mange som leser hvert innlegg og hver blogg, og siste jeg snakket med utviklerne om dette kunne de ikke få på plass dette helt uten videre. Med andre ord: de må gjøre en programeringsjobb som jeg ikke vet omfanget av, men som jeg kommer til å be dem om å gjøre.
Dette tolket jeg dithen at forsiden skal endres, men uvisst om når.
Dette kom og, etter min påpeking om den enorme nedgangen portalen har lidd etter omleggingen:
Jeg er også bekymret for nedgangen vi ser, og har satt i gang en evaluering av hele VGB. 
Dagen etter kom dette innlegget på Support:
Har det kommet noe som helst endring på denne portalen siden dette innlegg? Nei! Har de konkludert med at alle var så fornøyde at her trengtes ingen endring? Nei! Det er umulig når man leser kommentarene.
Men se på kommentarene. 44 kommentarer! Noen fra Support selv og noen bloggere har lagt igjen flere enn en kommentar.
De stiller feil spørsmål!
Alle vet hva de bruker sine blogger til, de har selv uthevet mange av de mest soleklare alternativer vi benytter våre respektive blogger til. Det er ikke sakens kjerne.
Sakens kjerne og alles interesse er, uansett hva en bruker sin blogg til, at alle vil ens innlegg skal vises, og mest av alt, nå ut. Deretter kommer kommentarene. Når man så høster disse, vil en at de og skal vises, og mest av alt, nå ut.
Når vi påpeker gamle tider, og ymter og til slutt skriker om savn etter fordums forside betyr det ikke at vi vil ha akkurat den tilbake. Det betyr at for å få flyt, tilgang, visninger og letthet fordums muligheter tilbake på forsiden! Jeg fatter ikke, rett og slett fatter ikke at en omlegging fra Petrograd til Wordpress, som er sykt mye bedre forøvig!, skal slutte med dette makkverket av en forside.
Jeg leser her og der at penger er en av grunnene til at dette ikke gjennomføres, men kan noen se at det står i det skriv jeg la inn over her noe om penger så si ifra.
Jeg leser at den skal forbedres, en ser at den så ikke er.
Jeg leser at de bryr seg om hva du bruker bloggen til, men i det vi flesker av oss har vi fått intet tilbake.
Så her har vi ståa; et vgb der brukeren har for stumme ører påpekt, som man blir oppmuntret til igjen og igjen, sendt både mailer og lagt inn kommentarer til et Support som ikke er egentlig opptrer som et Support.
Hva samtlige sier og som går som en rød tråd gjennom alles kommentarer; namely FORSIDEN og dens misfunksjoner. For alle ønsker vi vel en bedre forside som kan veie opp mot disse fancye bloggsidene vi har fått.
Jeg har stilt et spørsmål pr mail i disse dager. Jeg spør;
Kommer forsiden noen gang til å få tilbake gamle sårt savnede funskjoner?
Jeg har ikke fått svar!
I henhold til de punkter Support/Magne selv har påpekt skal utbedres. Hva synes du?
Jeg har alle intensjoner om å bringe dette videre om du svarer! Om du synes alt er superdupert og overhode ikke trenger forbedringer må du gjerne si det og. But then I have to kill you :)
 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende