Vi har alle hørt den mange ganger. Sikkert lagd den selv også. Selvsagt helt uten å vite det eller ville det for den saks skyld, for ingen vil befattes med denne gresselige ulyden. Den er en plage, og selv om du egentlig ikke vil lage den så kommer den, og den kommer alltid på samme sted. I en situajson der ting ikke gikk helt som planlagt. Det vil jo selvsagt si som DU hadde planlagt.

Uforutsette happenings frembringer denne støyen.

Gå bortover et rullegulv f eks, så mister du noe som gjør at du må bråstoppe. Både du og de bak kommer da med dette utøyet, om du vil eller ikke.

Snurredøren stopper, og alle inni krasjer i hverandre. Går den fortere rundt ved å bli forbannet og presse mot glasset for manuell snurring? Nei! Men lag en liten ulyd, så blir det så bra så.

Køen går tregt. Eller egentlig ikke. Det er bare du som synes alle foran deg er treg og ikke har like viktige ærend som deg. Gi de en liten smak av en ulyd mens du venter, sånn for å poengtere liksom.

Betalingsautomaten virker ikke. Eller kanskje det er noe galt med kortet ditt? Som om! Eller slangen på bensinstasjonen er ikke lang nok for å rekke bilen din. Her kan jeg bare si at et lite ufyselig utbudd hjelper både på lengder på slanger og tekniske skavanker.

Hun bak kassen tar for mye betalt for varen hun strekkoder og er ansatt for å selge, eller damen på telefonen du akkurat har bestilt flyreise fra evner altså ikke fortelle deg hvilken vei du skal gå ut av flyplassen på ankomstedet. Makan til service. Her kommer og et lite utbrudd godt med.

Konduktøren kan ikke få i gang toget igjen, og heller kan han ikke sette ned reiseprisen. Det er jo uhørt!Bussjåføren forstår ikke at du kan prisystemet bedre enn han, og til slutt gir han opp for og komme seg videre. På kontroll rett ned i gaten kan de like lite som bussjåføren. Her trengs masse ulyd, så dumme som enkelte folk faktisk er.

Det er fem foran deg i kø på telefon til NAV. Uten å bry deg om andre i samme kommune som kanskje er ute i samme ærend i ringende stund, må jo dette være verdens dårligste telefonsystem.

Du skal av buss eller trikk, og alle utenfor skal inn. Hvorfor skal absolutt alle inn før alle har kommet ut? Her kræsjer du med folk i samme ulydske ærend.

I samtlige av disse kommer den. Om ikke fra deg selv, så fra den bak, og noen ganger også fra den foran deg. Garantert!

Denne ufrivillige-heslige snaften-som-om-vi-er-alene-i-universet lyden. Denne alt-dreier-seg-om-meg-lyden. Denne flytt-deg-for-her-kommer-jeg lyden. Denne kan-alle-legge-på-så-jeg-kan-komme-frem lyden. Denne hvis-alle-bare-var-som-meg-ville-alt-gå-bra lyden.

Nemlig innover T`en. Dette ekle lille innoversmattet oppfunnet for å oppveie for ethvert ord.

Bare prøv selv…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende