Jeg er syk. Dødssyk.

Jeg kjente svulsten vokste, og lungebetennelsen dunket i brystet. Treningen ble droppet, halsen var sår og åpen som et ulukkelig rør helt ned til lungene, og stemmen forsvant bare jeg snakket to ord for mye. Det var der svulsten lå. Der hals slutter, og kragebein kommer. Der i dumpen.

Jeg gikk til legen og pekte på vondten min. EKG, pusteprøver, blodprøver ble tatt, og vente… vente… vente på ubehagelige diagnoser. Glemte jeg å si at jeg har hjertefeil også. Derfor EKG.

- Alle prøvene dine er fine. Ja, du er faktisk helt frisk du.

- M.. m.. men. Jeg pekte mot halsen min igjen. Outch`en.

- Pusteprøvene dine er superb. EKG`en din gav ingen utslag i dag. Jeg kjente hjertet begynne å banke normalt igjen, men hadde likevel tid til et nytt m.. m.. men.

- Ja, men… Du har jo allergi.

 - Ja, men det e bare på sommeren. Det e jo ikke akkorat grønn bjørk dær ute nu.

- Du er en allergiker.

- E æ? (host)

- Ja.

- Æ føle mæ ikke som en… (h o s t)

Så jeg skal ikke dø. Ikke i dag hvertfall. Og hvertfall ikke av svulst eller lungebetennelse. Ikke i dag. Jeg skal tydeligvis ikke dø av allergi heller. Jeg har istede blitt en helårsallergiker. Da fikk jeg bekreftet hvorfor stemmen min sviktet på siste bloggtreff, og hvorfor jeg ikke kan ta en trall i dusjen en gang uten å begynne og hoste og harke. Jeg har visst ømfintlige slimhinner. Snøft.

Så jeg får medisin, allergimedisin, eller dvs respet til allergimedisin og en oversikt over kryssallergier. Jeg skummer nedover listen. Det meste visste jeg fra før, for jeg kjenner det røsker i både ører og hals om jeg spiser eple, pære, fersken, kirsebær, nektarin, plomme, aprikos, hasselnøtter, valnøtter, paranøtter, cashewnøtter, rå gulrot, kivi og fersk jordbær for å nevne noen av de få matvarene jeg altså ikke kan spise. Så ser jeg to “nye” ting jeg ikke kan erindre har vært på denne listen før. Tomat og sjokolade. Tomat og sjokolade?

Jeg gjør en lynrewind i hodet mot julen som akkurat har vært, og ser for meg  hånden min som strekker seg ut mot en skål både her og der rundt om i huset etter en twist her og en konfekt der, og fortsetter spolingen litt lengre frem i tid, til de dagene som har gått siden nyttår og ser for meg kjøleskapet på jobb med et par pakker perle og cherrytomat som knaskes hver dag. Gulp! Tomater og sjokolade!? Er det noe jeg HAR spist i det siste er det jo nettopp disse to.

Jeg dyttet innpå en tablett sporenstraks, og har alt gjort det i noen dager. Perle og cherrytomatene fikk kollegaene, og på kino, der man vanligvis suger på en eller to Krokanruller eller Smil, grublet jeg på om det og finnes fake sjokolade som det finnes fake marsipan. Hvilket liv skal dette bli?

Allergiker. Kjøss mæ i ræva!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende