espanaGratulerer med seieren, Spania!

Det var ikke så vanskelig å heie på Nederland under dagens finale selv om de spilte mot det supergode Spanske landslaget.

I starten hadde jeg ingen følelse for hvordan dette skulle gå, men så begynte de gule kortene å dukke opp i mine favoritters favør, eller disfavør kan vi vel si siden det tross alt ikke er bra å få gule kort. Da begynte jeg å føle at dirty play ville ende med mål til Spania. Noe som heller ikke hadde vært så rart siden Spania var adskillig mer aggresiv enn Oranja i 1. omgang.

Etter pausen så selv jeg som ser heller lite hele fotballkamper at ting ble ganske annerledes, og brått var det som å se en thriller jeg bare måtte se slutten på. Løpemaskinen Robben ble etterhvert mitt store heie på objekt, og etter hans to store solosjanser syntes jeg nesten Spania kunne gitt ham et mål som plaster på såret. For ikke å snakke om den joviale og ekstremt teknisk gode Sneijder, som virket til å være innblandet i ethvert målplott.

Før kampen sa jeg at jeg håpet det ikke ble 3-0 til den ene eller den andre. Det var tross alt finale. Det ble o-o, og en perfekt finale med høy temperatur og masse godt spill begge veier. Spania var klart best i 1. omgang, men så skiftet Nederland truser og ble supergode. Deres 197 høye tårn av en keeper gjorde noen fabelaktige redninger, men det skal bare ett kudd til før den trenden snus.

Spania vant i dag fordi de trakk det lengste strået, for en suveren seier var det ikke. De fikk solid motstand hele veien. Det er slettes ikke alltid det beste land som vinner, men i dag var Spania best. Littegranne best. Og de vant! Gid jeg hadde vært der nå og feieret seieren med de. Gratulasjoner oversendes.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende