Ja, jeg er konk! Eller dvs jeg er på vei til å bli det, for jeg er lurt. Superlurt!

Lillingen har ikke hatt for vane og engang rikke på tanna når jeg har fristet med hverken mynt eller seddel. Seddler, som han vel og merke med årene har forstått er adskillig mere enn en liten mynt. Den løse tann har måttet sitte til den har hengt i en så tynn tråd at det er et vitenskapelig mirakel at den ennå henger fast. Mor burde skjønt at ti-ganger-før-gjør-mester, og at det var en stund siden siste tann falt OG han er blitt adskillig eldre OG klokere.

Så jeg spør som jeg har gjort hver dag i det siste, om han hadde rikket på tanna? Nei, det hadde han glemt. Igjen! Og så ler vi. Men i dag, da tannpussen var gjort, begynte han å rikke. Så jeg sa likegodt at tar du den ut skal du får 100 kroner av meg. Han så skrått på meg mens han rikket og rikket, og tok meg cirka like alvorlig som jeg tok hans rikking. Så jeg bøyde meg ned og så inn. – Er den løsere? Han bare så på meg, og rikket og rikket. - Ok! Du FÅR 100… nei, du får 200 kroner om tanna går i dag!

Sikkel begynte å renne, og han rikket og rikket. Plutselig stoppet han og kastet hodet over vasken… PLING!  Mor var stum. Lilling var stum. Så stum, sjokket og glad… at han først ikke merket blodet som kom. Men så kom det, og så kom tårene. VRÆÆÆL.

Ros og godord, klem og kos. Skylling, blod og sikkel. Snyting, litt mere skylling og mere ros. Så kom den. - Har du… snufs… de 200 kronene? Så holdt han hånden frem mens han gliste med et glis bare en superlur gutt kan glise med, med tenner hviss ingen er i harmoni med naboen, og en ny ekstraglipe lysende mørkerød mot meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende