Tidligere har jeg skrevet dette innlegget om den vakre øya, Kreta. Defekt kamera forsuret de visuelle inntrykkene, men noen av de skal jeg nok klare å legge ut med tiden. Må bare snekre de litt først, så kommer det vel noen. I mellomtiden kan jeg vise dere noen bilder tatt med min mobil, som faktisk gikk kameraet en god gang.

Hellas3

I det forrige innlegget mitt  forteller jeg om mine tidlige morgenjoggeturer, så nå kan jeg vise litt av den frodigheten som møtte meg da jeg jogget fra Platanias, der vi bodde og innover. Jeg har blitt fortalt at vestsiden av øya er frodigere enn østsiden. Jeg har til nå bare vært på nordvestsiden,ved Chania-kysten, så akkurat det må jeg bare tro de på. For her var det hvertfall veldig grønt til en gresk øy å være, med lime, appelsin og olivenlunder side ved side langs riksveiene. Det ser du på de små hillene bakenfor og rundt denne vakre plantasjen som plutselig dukket opp, der oliven og limetrær står linjet opp over de små åsene.

Hellas2

Når det var så varmt som det var forventer en ikke å se særlig mye grønt, men heller brunsvidde åkre. Men pga alle plantasjene, det være seg frukttrær eller som her på bildet,  forholdsvis små planter og hekker som denne plantasjen ser ut til å dyrke, var det selvsagt god vanntilførsel, noe som sikkert utgjør en vesentlig fuktigere jord rundt disse. Det gjorde seg store utslag også rundt de menneskedyrkede områdene, for selv vilnisset var grønt og frodig.

Hellas1

Her ser du et meget godt eksempel på hvordan det greske vannverket sørget for vannforsyning til alle. Disse dukket opp overalt. Ofte bare med èn smådryppende hydrant med et hav av sorte vannslanger veltende ut i alle retninger med et like stort hav av kraner slangene var festet på. Du ser godt at det noen kraner av nyere dato på denne. Det sies at det var det gamle rom som først opprettet det moderne kloakksystem, og vann i rør med til og avløpssystemer. Grekerene var ikke veldig langt unna det gamle rom, noe som er vanskelig å forstå når en ser dette. Men en ting skal de ha, det er godt synlige hovedstoppekraner.

hellas4

Flere steder var det bygd små kirker, eller små hellige hus som lokalbefolkningen tydeligvis kom til titt og ofte, for utenfor disse stod det velbrukte stoler og benker. Stolene så ut som de var medbragt fra kjøkkenet, og rundt stolene stod kaffekrus, vannflasker og annet. Av respekt gikk jeg ikke inn, men nøyet meg med å knipse et av de små søte husene jeg kom over. Morgensolen skurrer litt i bildet, men det får gå.

hellas6

Her har vi solglad liten fyr. La meg presentere dere for Lillingen. Dog Lillingen så vitt har stukket nesen inn på bloggen en gang før, også da på et av mine ferieinnlegg, holder det med “så vitt”. Her hadde pappa det litt moro med solkremen, og siden Lillingen ikke kunne se seg selv bakfra måtte jeg jo ta bilde slik at han også kunne få se det. Motivet uttrykker godt hvordan vi hadde det der nede.

Hellas7

Hadde jeg sittet litt nærmere treet midt i bildet hadde dette bildet blitt nærmest perfekt. Hvertfall i mine øyne. Solnedgangene i det varme Hellas er nydelig, for de går så fort. “Klikk”, så er lyset slått av. Men allikevel får vi et fantastisk lys når skorpen på sola så vidt vises over fjellet, og levner himmelen omtrent slik du ser her på bildet når den har forsvunnet. Vi satt i andre etg på en restaurant når jeg fikk lyst å knipse dette, og hvorenn lang jeg prøvde å gjøre armen min og zoomet inn motivet klarte jeg  ikke unngå taket som ligger nederst i bildet.

Hellas5

Den hyggeligste middagen, og må jeg si den beste, selskapet og atmosfæren tatt i betraktning, hadde vi en uke etter vi kom. Da ble vi invitert på buffèt på stranden. Det kan du og  lese om via den første linken øverst her. Her aner du solen gjennom ølet. Ohlala, se den snikreklamen! Mythosen, som alt annet kaldt vi fikk, begynte umiddelbart å dugge i den deilige varmen. Jeg synes det så friskt ut. Og bare for å poengtere, ølen er gubbens! Jeg drakk kun rødvin… !

Hellas8

Liten gutt med STOR ball. Det var verset før han dannet svømmehud, så mye tid tilbringte han i bassenget. Min lille badenymfe i det greske land.  Ballen var kanskje stor, men den var ikke tung. Jeg tok dette bildet med fordi det får meg til å tenke på en annen mann fra den greske mytologi. Min Lilling bærer en stor ball i Hellas.

Hellas9

Møt Atlas, den som holder ut. Han deltok i titanenes kamp mot gudene og Zevs straffet ham ved å la ham bære himmelhvelvingen på sine skuldre. I Hellas kaller de Atlas den greske Guden som bærer hele verden på sine skuldre. Ser du likheten? Det ligger noe stort i Lillingens fremtid!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende