Hva er det med amerikanerene? Er de dumme? Er de trege? I oppfattelsen? Lider de alle av hukommelsestap? Is there something in the air over there som ikke er her?

Amerikas økonomiske spiral har gått ned, ned og ned. Så sprekker boblen, og ikke bare Amerika, men en hel verden har sin tøffeste økonomiske krise på mange tiår. Det unge, store landet over there får et av de kraftigst slag for baugen. Et land der klasseforskjellene har vært big like… forever. Et land som har huset republikansk styre like… forever. Bortsett fra noen små perioder innimellom, der demokratene har prøvd sitt mest demokratiske i å rette opp de republikanske poo poo`ene. Ja, de mest populære presidentene har vært nettopp demokrater.

Men amerikanerne bare vil ikke. De vil ikke lære. Vil ikke se. Etter år med repulikansk styre tror jeg faktisk de er hjernevasket hele gjengen. Kredo, krig, antiabort og rik skal bli rikere mentaliteten har blitt en del av morsmelka. De er avhengige. De klarer ikke å slutte… og stemme republikansk.

Så kommer det en mann, viss visjoner strekker seg lengre enn noen annen president før ham (nåja.. alle tiår er forskjellige), og de velger tro på ham, støtte ham og sette ham i Det berømmelige Hvite Hus. President of the United States, Commander in chief, Mr. Barack Obama.

Han er et mirakel. Og mirakler må jo kunne utrette mirakler. Hva annet skal man tro? Vi er i krise. Fiks oss!

To år fikk han på å “fikse” den verste krisen Amerika har hatt siden 1930-tallet. To år! Han har kjempet mot store republikanske krefter. Startet noe, klart noe, men veien er og har vært lang og tøff og motstanden har vært stor. To år! To små år var den tid han fikk, så tar de alt fra ham igjen ved å ikke bare øke motstanden han alt har stritt med, men de tar fra ham alt. Alle sjanser. De lammer ham!

Forrest Gump pleide si; “Stupid is what stupid does…!”

Hva sa?

Og her hjemme står republikanernes bestevenn, Siv Jensen, og hopper opp og ned mens hun klapper og forstår ikke hvordan hun kan være størst og ha minst tyngde.

 

 

Linker:

Eksperter frykter handlingslammelse.

Obama ber om samarbeid.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende