Diana, Prinsesse av Wales, døde i verdens mest kjente bilulykke 31.august 1997. Hun ble bare  35 år gammel. Nå er hennes førstefødt, William av Wales, blitt 28 år gammel og nærmer seg sin mors evighetsalder med stormskritt.

For ikke mange dager siden våknet verden til den strålende nyheten om at han nå har forlovet seg, og England kan nå forberede seg på et kongelig bryllup som sikkert kommer til å bli av de sjeldne. I hvertfall håper jeg det, og at Dronning Elisabeth kan skifte ut sin musegråe parykk med en friskere en, ta på litt make up og ja, smile.

Samtidig skal jo kjæresten, nå forloveden, frk. Kate Middleton få kjørt seg. Nå er hun jo ikke lengre bare en kjæreste, men en forlovede. Nå er dette seriøst, nå skal kirkeklokkene ringe. Hun bærer sin avdøde svigemors ring. Hva kan vi vente oss? Og nå kommer det. Kan hun være den nye Diana?

Trenger verden virkelig en “NY” Diana? Og hva ligger det i det å bli den “nye” Diana? Hva menes med det?

Å få en som blir like populær? En som blir like forfulgt? En som kan bli like vakker? En som innehar de samme unike egenskaper Diana hadde? En som kan konkurere mot hennes verdensomspennede popularitet og bli mere fotografert enn Diana  i sin tid var? Ingen har ennå slått Dianas rekord der, om det skal være noe mål i seg selv. En ny som skal slåss mot de konservative kreftene i den britiske kongehuset når hennes popularitet overstiger deres eget? En som kan kles opp i uansett hvilken kostyme, kjole, drakt eller dress og se like uber fantastisk ut uansett? En som kan fronte alskens veldedige organisasjoner med like stor suksess? En hviss besøk får lamme til å ønske og gå igjen? En hviss besøk gir livslysten tilbake?

En som blir like trist, hjemsøkt og søkende?

Hva skal vi med en “ny” Diana? Jeg vil ikke ha en “ny” Diana! Det er bare èn Diana, og hun døde. Hun døde ung og vakker, og det er slik vi vil og skal huske henne. Jeg vil ikke påtvinges en ny medieutplukket yngling som skal pines et helt liv med å sammenlignes med det avdøde ikonet. Det unner jeg ingen.

Jeg håper Kate Middleton får være Kate. Bare Kate.

Lykkeønsker er oversendt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende