Ja, det er nå ikke helt riktig da. Året har gått adskillig mer enn halvveis, ja nesten helt til slutten på på dette og begynnelsen på et helt nytt år. Men teller vi advent begynner vi å nærme oss. Pluss noen dager siden vi har nesten en hel uke igjen når fjerde og siste adventslys er tent. Så vi E hallveis ti jul. Egentlig. Nesten.

Jeg har fått den beste julegaven noensinne. Jeg har ikke blitt helt flink å bruke den ennå, men hvem sier at øvelse ikke gjør mester så bi litt. Dette er bare starten, og kritikk (Anders!) tas ikke imot! Splitterny Sony 330 er på plass og jeg kan endelig begynne vise litt av det jeg skriver også i bilder og ikke bare i billedlige tekster, så jeg håper ikke mine amatørske fotografiske evner vil forstyrre den øvrige førjulsgleden. I så fall, du er herved advart.

Julehuset våkner første advent, og her er full julepupp. Bortsett fra treet er det lys og hygge i hver krok i det vi entrer den siste og mørkeste av årets måned. Hva hadde mørketiden gjort med oss hadde det ikke vært for lyset julen skaper!

I går var jeg vertinne for årets julebord vi nesten ikke fikk til, men til sist klarte å samle alle på. Jeg serverte: Aperitif – Martini Asti med skjærte jordbær. Middag - marinerte skivede lammelår, dominikanske kjøttboller i tomatisert kokossaus, sauterte auberginer og ris med sorte bønner med rødvin eller øl alt ettersom hva de likte. Dessert – creme brulèt med Innis & Gunn søtøl. I den anledning måtte gubben og Darlingen ta seg en guttetur, så vi koste oss i hver år leir for hver våre anlendinger.

Vel hjemme fikk jeg dette av Darlingen.

Til Mamma fra Darlingen2

Pappa hadde også fått et kvelden før.

Til Pappa fra Darlingen2

Hva annet kan man enn å elske høyere enn høyest!

Han hadde og billedlig beskrevet sitt aller største julegaveønske med Reodor Felgenske beskrivelser godt argumentert ved framvisning.

Bayblade pegasus - 2

Men nå snakker jeg meg stolt julemamma bort. Tilbake til julebordet. Vertinnen fikk og litt vertinnejulegaver. Noe hun kan kose seg med utover perioden vi har i vente.

Vertinnejulegaver

Og noen søte små dekorerende julerøde julestjerner. Først den ene.

Julledekorerende julestjerner 1

Så den andre.

Juledekorerende julestjerner 2

Litt lyst, men men. Rødt og vakkert, og det er jo det viktigste. Her er hele vinduet i all sin julefryd.

Julefryd

I senter for begivenheten hadde vertinnen plassert denne glitrende fargeklatten.

Selveste julestjerna

Så til milliondollarspørsmålet. Hvilken farge er min julefarge? Du får bare èn sjans!

Joda, vi har full jul her i huset, og vi venter mens vi koser oss. Når julen er ferdig er nemlig alt dette over, også her i hus. Alle fargerike blikkfang og juledufter forlater huset som går tilbake til sin vante sjanger. Og det er greit. Da er lyset på vei tilbake til kongeriket, og vi får andre ting å se frem til.

Men nå. Nå venter vi på julen.

Sukk

God tredje advent og god førjulstid! Nå er det like før…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende