Oh, Christmas tree

Nissen har fyllt sokken, dandert gavene, gitt treet vann, lys og pynt… julen er en visuelt vakker tid! Men julen er og tiden med familien. Og gaver. Gaver vi samles om å gi, gaver vi drømmer å få eller gaver vi drømmer om å gi. Gavene Jesus ble skjenket ved sin fødsel symboliserer og gleden til å gi. Og det skal være en glede. Gleden består i å se gleden ved mottakelsen. Av og til bruker jeg mye penger på en gave. Noen ganger trenger noen noe, da samles vi og gir. Julen er den tid vi benytter til slike ting. Men som oftest benytter jeg julen til å gi mine venner og familie små oppmerksomheter. Jeg pakker inn alle oppmerksomhetene, for under juletreet skal det vises at noen har tenkt på de.

Julaften. Dagen vi på den ene eller den andre måten har ventet på, alle som en, går like fort som alle andre dager. Om ikke fortere. Selv de som ikke feirer jul venter på julaften. Vi møtte en venn av Darlingen på en butikk lillejulaften. Han hadde kjøpt seg en leke. Darlingen ville og gjerne ha en leke, en ting han ønsket seg til jul, men fordi det var dagen før dagen sa vi at det var dumt å kjøpe noe han kunne få på julaften. Darlingen ble lei seg siden vennen hadde fått kjøpt gave til seg selv og ikke han. Vennen sa at han var muslim og feiret ikke jul, derfor kunne han kjøpe en ting til seg selv. Han sa til Darlingen at hvis han og ble muslim kunne han og kjøpe seg en ting.

Det gikk fort over, og på vei hjem fortalte Darlingen om muslimer som feirer Id. Han syntes julaften var det han ville feire, så vi fortsetter med det her i huset.

“Du grønne glitrende tre…” Akkurat nå sitter jeg og lukter på den fantastiske granlukten som fulgte med treet inn… når pinnekjøttet settes på skal granlukten blandes med matlukten og deretter kongerøkelsen. Huset skal ose jul denne ene dag i året. Vi må huske å skifte batteri i røykvarsleren.

Nå er den her. Selveste julaften. Jeg ser ut av vinduet her jeg sitter og alt er perfekt. Det er hvitt og det er kaldt. Og stille. Som om været vet at det er julaften.

Jeg tenker på ei venninne som ligger på sykehuset etter en hjerneoperasjon. Hun har kreft og er veldig syk. Deres ønske for julen er at hun er frisk nok til å komme hjem for juledagene. Våre tanker har kun dreid seg om å få all mat i hus og gjøre oss ferdig på jobben slik at vi ikke skal ha noe hengende over oss på julaften. Kontrastene i livene våre er store.

Jeg tenker på mor og bror der oppe i nord, og min søster i øst. Vi skal prøve å få til en videosamtale i løpet av kvelden. Det blir nest best etter å ha de her.

Lytt til denne, en litt annerledes variant av Silent Night. Nydelig…

A Soldiers Silent Night

Til alle… med ønsker om en fredelig julefeiring… God jul!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende